Fredriksdal-2.png

957ea7a80e97586553796d8cec95cad8.png

Fredriksdalskolan

Floragatan 4

531 36 Lidköping vid Vänern

Tel: 0510-770630 Fax: 0510-770623

maps_small_horizontal_logo.png

 

Hem Administration Arbetslagen Elevhälsoteam Ämnen Skolan Föräldrar SYV

 

  

 

 

  Äggkastning

I fredags morse fick Rektor Marika larm om att en större hop av elever rörde sig runt lärarnas bilar bärandes på äggförpackningar. Hon skickade raskt ut vaktmästare Anders som fick i uppdrag att bevaka hopen av elever som samlats. Lärarnas rädsla ekade mellan klassrummens väggar och till slut orkade inte lärarna med anspänningen inför rädslan att behöva tvätta bilen, de sprang ut och körde bort bilarna från den heta samlingspunkten. :-)

Men var rädslan befogad? Fanns det någon som helst risk att lärare skulle bli tvingade att tvätta sina bilar? Nej, och åter nej! Den skrämmande hopen av elever var bara klass 9b1 som fått i uppdrag att tillverka en förpackning av valfritt material. Inuti förpackningen skulle ett rått ägg finnas.

Uppdraget både klass 9b1 och 9b2 hade fått gick ut på att ägget inuti förpackningen skulle hålla trots nedsläpp från första våningen (ca höjd). Förpackningarnas utseende varierade och det var tveksamt om förpackningarna skulle bli aktuella att se i matvaruaffärerna.

Uppdraget var lyckat. Endast 4 av 9b1:s ägg fick sätta livet till. Större lycka för äggen upplevdes i 9b2 som hade sina nedsläpp lite senare under förmiddagen. Här fick inte ett enda ägg sätta livet till.

Elinor Hultberg

P.S inga av äggen hade dopats med hjälp av hårdkokning så det var en ärlig match

 

Copyright © Fredriksdalskolan Lidköping. Hemsida med Sitoo